A házi Pilóta keksz elkészítéséhez a tojást a margarinnal és a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos, átszitált lisztet, majd kevés tejjel összegyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik sárga marad, a másik felébe kakaóport szórunk. 3 mm vastagra nyújtjuk, pogácsaformával kiszaggatjuk, kb. 4 cm átmérőjűre.
Kikent, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben (egymástól kissé távol helyezve) 8-10 percig sütjük őket.
A krémhez a hozzávalókat a vaj vagy margarin kivételével lassú tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve a vajat is belekeverjük, ha elolvadt és kocsonyásodni kezd, habosra keverjük.
Egy sárga és egy barna korongot összeragasztunk a krémmel.