Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes brokkolikrémleves

45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított brokkolit rózsáiraszedjük. A szárakat meghámozzuk, felaprítjuk.
  2. A vajat felforrósítjuk, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felkcokázott hagymát. Hozzáadjuk a brokkolirózsákat és -szárakat, majd néhány percig együtt pirítjuk. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, azután közepes lángon, lefedve 15 percig főzzük. A főzési idő felénél kiszedünk néhány brokkolirózsát, és félretesszük azokat. Végül botmixerrel pürésítjük a levest.
  3. A tejszínt simára keverjük az étkezési keményítővel, majd a levesbe csorgatjuk, és 1-2 percig forraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, ezután beleforgatjuk a félretett brokkolirózsákat. Végül tányérokba merjük, és azonnal tálaljuk. Pirított kenyérkocka illik hozzá.

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: SPÁRGAKRÉMLEVES ROPOGÓS BACONNEL>>> 

6 TIPP A TÖKÉLETES SAJTKRÉMLEVESHEZ>>> 

8 KIHAGYHATATLAN SPÁRGAKRÉMLEVES RECEPT>>> 

Tálalhatod 1 marék száraz serpenyőben megpirított szeletelt mandulával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss