hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes spenótfőzelék

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. A krémes spenófőzelékhez egy kevés olajon megdinszteljük a fokhagymát, majd beleszórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk.
    2. A kiolvasztott és lecsöpögtetett spenótpürét beletesszük a rántásba, majd gyors mozdulatokkal összekeverjük. Ízés szerint sózzuk.
    3. Pár perc párolás után a pürét apránként felöntjük a tejjel, és ízlés szerinti sűrűségűre főzzük a főzeléket. 
    4. A tojást feltesszük forró vízbe főni, majd a forrástól számítva 10 percig keményre főzzük. A tojás héjat eltávolítjuk, a főtt tojásokat kettévágjuk és a spenótfőzelékkel tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a krémes spenótfőzelék főtt tojással:


Ezek is érdekelhetnek

Friss