Ha nem szeretnél sokat pepecselni a főtt tojások pucolásával, akkor mutatunk egy szuper trükköt! Csupán a tojások főzésénél kell odafigyelni néhány dologra, és perceket spórolhatsz az alapból elég macerás tojás pucolással.
TIPP: Könnyebb meghámozni a kemény tojást, ha enyhén sós vízben főzzük, kevés zsiradékkal, és főzés után azonnal hideg vizet öntünk rá. Így egészen biztos, hogy könnyen lejön a héja, és egyben marad a tojás.
Amellett, hogy a főtt tojás önmagában is zseniális a húsvéti sonka, kalács és torma mellé, mennyei köreteket, leveseket, salátákat, kencéket is készíthetünk vele. Mutatjuk a kedvenc főtt tojásos receptjeinket! Következzen tehát 5 mennyei étel főtt tojással.
1. FASÍRTGOLYÓ FŐTT TOJÁSSAL >>>
2. TOJÁSKRÉM >>>
3. TOJÁSSALÁTA MEDVEHAGYMÁVAL >>>
4. CSIRKÉS SALÁTA FŐTT TOJÁSSAL >>>
5. TEJFÖLÖS-PIKÁNS SONKALEVES >>>
Vajon hány percig kell főzni a tojást, hogy tökéletes legyen? Videón mutatjuk!