hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legjobb palacsintatészta

MME MME
128 4.2/5
35 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A palacsintatészta elkészítéséhez keverőtálba töltjük a tejet. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a csipet sót, és alaposan összekeverjük. Használhatunk hozzá robotgépet is.
  2. Hozzámérjük a lisztet, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle.
  3. Végül hozzáadjuk a szódát, vagy a szénsavas ásványvizet is.
  4. Nagyon fontos, hogy csomómentesre keverjük a palacsintatésztát. Sütés előtt pihentessük legalább 10-15 percet.
  5. Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából), és kisebb merőkanálnyi adagot öntünk rá a tésztából. Hagyjuk, elterülni a serpenyőben.
  6. A palacsintákat egyenként kisütjük mindkét oldalukon. 
  7. Ízlés szerinti töltelékkel töltjük és feltekerjük, vagy hajtogatjuk. Megszórhatjuk porcukorral is, de nagyon jól illik hozzá a csokoládészósz és a vaníliasodó is.

Próbáljátok ki az almás palacsinta receptjét is


Megjegyzés

A legfinomabb palacsintarecept... Olvasónk szerint sok kísérletezgetés eredménye! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss