Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Mindmegette Magazin
Fotó/Videó: Nagy Anita
Ha még sikerült beszereznünk egy kis kukoricát az utolsó utáni pillanatba a piacról, akkor itt a kiváló alkalom arra, hogy egy igazán karakteres, sós palacsintával lepjük meg a családot, vagy a barátokat. A Cachapa, Venezuela jellegzetes palacsintájának nagy előnye, hogy ha nem sütjük pokoli hőfokon, akkor elronthatatlan a recept, a feltétek pedig könnyedén variálhatóak.
DÖMÖTÖR VIOLA
Cikk
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz extra puha és sokáig friss a palacsinta.
SÁNDOR ADRIENN
Videó
Biztos, hogy senki nem lepődik meg azon, hogy a klasszikus palacsinta az egyik legnépszerűbb desszert hazánkban is. Ez nem is csoda, hiszen legyen szó lekvárosról, túrósról, kakaósról vagy mogyorókrémesről, egy ilyen egyszerűnek tűnő finomságnak lehetetlen ellenállni. Ám az ördög a palacsintakészítésnél is a részletekben lakozik, ezért könnyű elrontani, ha nem figyelünk oda. A palacsinta világnapja alkalmából most utánajárunk, mi a titka ennek az isteni desszertnek.
A palacsintát szinte a világ minden pontján ismerik ilyen vagy olyan formában. Összetevői és elkészítésének módjai aszerint változik, hogy melyik országban készítik. A tésztája szinte az összes variációnál könnyedén elkészíthető, így nem csoda, hogy közszeretettel fogyasztják reggeli vagy desszert gyanánt is. Ezért nem árt, ha a következő három praktikát megfogadod. Hidd el, hogy sokkal jobb lesz a végeredmény.
Talán nem túlzás kijelenteni azt, hogy ha egy desszertről van szó, akkor a palacsinta a világ egyik legjobb választása. Legyen az klasszikus, amerikai, vagy valamilyen gyümölcsös módon elkészítve, a végeredmény minden esetben mennyei! Receptvideónk soron következő részében egy almás változatot mutatunk, ami talán egy picit az amerikaira hajaz.
Fanny Konyha
Sokszor a legnagyobb desszertrajongók sem bánják, ha a palacsinta nem valamilyen édes töltelékkel kerül a tányérukra. A bakonyi változata pont ilyen, hiszen azon túl, hogy a gombás tölteléknek köszönhetően akár főételként is tálalható, még a vegetáriánusok, vagy a böjtölők is nyugodt szívvel fogyaszthatják.
Vass Lászlóné
Déri Szilvia, Házisáfrány
Nálunk a gyerekek imádják az amerikai palacsintát, így néha, szombat reggelenként meg szoktam őket lepni egy nagyobb adaggal. Nemrég azonban ott aludt Emmánál egy cöliákiás barátnője, így tudtam, hogy a hagyományos változat kilőve.
Baloghné Kele Judith
Kósa Kolos
Kard Sándorné
Pataki Nóra