A csíkos palacsinta elkészítéséhez a lisztet átszitáljuk, és egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet, a szénsavas vizet, a sót és 1-2 ek olajat. A tésztát ezután habverővel csomómentesre keverjük.
A tészta negyedét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kakaóport, és alaposan összekeverjük. A barna tésztát ezután egy cumiba/flakonba töltjük.
A palacsintasütőt felforrósítjuk. Egy nagyon kevés olajat öntünk bele, majd egy adag tésztát szétterítünk benne. Ezután gyors mozdulatokkal csigaformát öntünk rá a kakaós tésztából. Megsütjük az alját, meg megfordítjuk és a tetejét is hagyjuk készre sülni.
Ugyanígy kisütjük a többi palacsintát is, majd mogyorókrémmel megtöltve tálaljuk.