Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb túrógombóc

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval lágy habbá verjük, a sárgájákat a cukrokkal kihabosítjuk. A túrót áttörjük szitán, hozzáadjuk a sárgájás cukrot, a zsírt, a búzadarát és végül óvatosan a fehérje habot is.
  2. Gombócokat formázunk a masszából és 20 percig pihentetjük őket. Egy serpenyőbe étolajat öntünk és így, folyamatosan mozgatva, kellemes aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát.
  3. Agy nagy lábasba vizet forralunk, majd levesszük a fokozatot, hogy csak gyöngyözzön a víz. Beletesszük a gombócokat, és ha feljöttek a víz tetejére, onnan számítva 2- 3 percig főzzük még őket. Ha ez letelt, lezárjuk alatta a lángot. 
  4. Megforgatjuk a lecsöpögtetett gombócokat a morzsában és egy jó nagy adag kikevert tejföllel és fahéjas –hűtő hideg – porcukorral tálaljuk.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

TÚRÓGOMBÓC ZSEMLEMORZSA NÉLKÜL>>> 

TÚRÓGOMBÓC TEJFÖLLEL SÜTVE>>> 

Megjegyzés

Ha nem azonnal ennénk meg, akkor érdemes a meleg vízben pihentetni egészen addig, amíg nem érkezik el az evés pillanata, és csak akkor beleforgatni a morzsába, mert úgy nagyon kellemes, lágy és puha marad. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss