A túrógombóc elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval lágy habbá verjük, a sárgájákat a cukrokkal kihabosítjuk. A túrót áttörjük szitán, hozzáadjuk a sárgájás cukrot, a zsírt, a búzadarát és végül óvatosan a fehérjehabot is.
Gombócokat formázunk a masszából és 20 percig pihentetjük őket. Egy serpenyőbe étolajat öntünk és így, folyamatosan mozgatva, kellemes aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát.
Egy nagy lábasban vizet forralunk, majd levesszük a fokozatot, hogy csak gyöngyözzön a víz. Beletesszük a gombócokat, és ha feljöttek a víz tetejére, onnan számítva 2- 3 percig főzzük még őket. Ha ez letelt, lezárjuk alatta a lángot.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a legfinomabb túrógombóc:
Ha nem azonnal ennénk meg, akkor érdemes a meleg vízben pihentetni egészen addig, amíg nem érkezik el az evés pillanata, és csak akkor beleforgatni a morzsába, mert úgy nagyon kellemes, lágy és puha marad. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!