hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elronthatatlan sajtos pogácsa

60 perc
rafinált
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sajtos pogácsa elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk egy kevés meglangyosított, cukros tejben.
  2. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Kinyújtjuk és háromszor meghajtogatjuk a megkelt tésztát, mindig egy irányban. A hajtogatások között 30 percig pihentetjük.
  4. Amikor végeztünk az utolsó hajtogatással is, kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra. Megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal, (de akár köménnyel is megszórhatjuk), majd lisztbe mártott, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Miután a tepsibe tettük a pogácsákat, még 10 percig kelesztjük.
  6. Előmelegített sütőben 170 fokon, 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Ajánljuk még:

Megjegyzés

Édesanyám receptje, minden ünnepkor ezt szokta sütni, tényleg nem lehet elrontani. - dmonica75

Ezek is érdekelhetnek

Friss