Elronthatatlan sajtos pogácsa

60 perc
mester
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sajtos pogácsa elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított, cukros tejben.
  2. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt. Meleg helyen, konyharuhával lefedve a duplájára kelesztjük a tésztát.
  3. Lisztezett munkalapon kinyújtjuk és háromszor meghajtogatjuk a megkelt tésztát, mindig egy irányban. A hajtogatások között 30 percig pihentetjük.
  4. Amikor végeztünk az utolsó hajtogatással is, kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra. Megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal, (de akár köménnyel is megszórhatjuk), majd lisztbe mártott, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Miután a tepsibe tettük a pogácsákat, még 10 percig kelesztjük.
  6. Előmelegített sütőben 170 fokon, 25-30 perc alatt pirosra sütjük.


Megjegyzés

Édesanyám receptje, minden ünnepkor ezt szokta sütni, tényleg nem lehet elrontani. - dmonica75

Ezek is érdekelhetnek