Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bécsi túrós palacsinta

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 csipet só
  • 2 ek rum
  • 2 dl tej
  • 15-20 dkg liszt
  • 1-1,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 ek olaj (+ a sütéshez)
  • A túrós töltelékhez:
  • 5 dkg mazsola
  • 2 ek rum
  • 3 dkg vaj
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 50 dkg túró
  • Az öntethez:
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

  1. A tojásokat összekeverjük a sóval, a rummal, a tejjel, majd hozzászitáljuk a lisztet. Ezután simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet. Végül hozzákeverjük az olajat. Ezután a palacsintasütőt enyhén kiolajozzuk, majd egyenként kisütjük a palacsintákat.
  2. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A jénait kikenjük vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, és a mazsolával együtt a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a fehérjehabot, és óvatosan összeforgatjuk.
  3. A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, majd mindet félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé a jénaiba tesszük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, majd rácsorgatjuk a palacsintákra. 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Még több palacsinta >>> 

Megjegyzés

Tálalás előtt helyezzük kistányérra, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek