Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tartármártás házi majonézből

MME MME
20 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1.  A tojássárgájákat egy tálba tesszük, és folyamatos keverés mellett az olajat lassan, szinte cseppenként adagolva hozzáöntjük.
  2. Ha kissé halványabb sárgává válik és szép fényes, akkor hozzáadjuk a citromlevet, a mustárt, a fehér borsot, valamint a cukrot, és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és 1 csipet sót is. 
  3. A tartárt addig keverjük, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Ekkor megkóstoljuk, és ízlés szerint tovább ízesítjük mustárral, citromlével, cukorral, borssal.

nézd meg videón, hogyan készül a tartármártás!

 

Ezek is érdekelhetnek