hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tartármártás házi majonézből

MME MME
20 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl olaj
  • 1-2 ek citromlé
  • 1 mk fehérbors
  • 3-4 ek mustár
  • 1 ek cukor
  • 1 nagy doboz tejföl
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1.  A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgáját egy tálba tesszük, és folyamatos keverés mellett az 1 dl olajat lassan, szinte cseppenként adagolva hozzáadjuk.
  3. Ha kissé halványabb sárgává válik és szép fényes, akkor hozzáadjuk a citromlevet, a mustárt, a borsot, a cukrot, és elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejföl és a csipet sót is. 
  4. A tartárt addig kverjük, míg a cukor teljesen fel nem olvad, ekkor megkóstoljuk, és ízlés szerint tovább ízesítjük, mustárral, citromlével, cukorral, borssal.

nézd meg videón, hogyan készül a tartármártás!

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss