Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos palacsintatorta

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 1/2 dl olaj
  • A töltelékhez:
  • 1 db vöröshagyma
  • olaj
  • 1 ek pirospaprika
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 db felsőcombfilé
  • bors
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg füstölt sajt
  • A formához:
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • metélő hagyma
  • petrezselyem

Elkészítés

  1. A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük, és a hozzávalókat a hűtőbe tesszük felhasználásig.
  2. A töltelékhez olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával és hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Sóval és borssal ízesítjük, és zsírjára sütjük, majd hozzadjuk a tejfölt, és összeforraljuk. Ezután egy késes aprítóba tesszük, felaprítjuk és hozzákeverjük a reszelt sajtot.
  3. A palacsintákat a szokásos módon kisütjük, majd megtöltjük a húsmasszával és feltekerjük. Egy kb. 24 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és meghintünk zsemlemorzsával, majd egy palacsintát csigaformára tekerünk, és a forma közepére tesszük. A többi palacsintát köré helyezzük. A tetejére tojással elkevert zöldfűszeres, borsos tejfölt kenünk, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirosra nem sül.

Ezek is érdekelhetnek

Friss