Erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

Francia habcsók

  1. A sütőt 100 fokra melegítjük. A tojásfehérjét (kb 4 tojásból) a robotgépben kemény habbá verjük. Állandó keverés közben hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, amíg a cukorkristályok elolvadnak. Kemény, fényes habnak kell lennie.
  2. Alacsonyabb fokozatra állítjuk a robotgépet, és a habra szórjuk a szitált porcukrot. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, majd egy kanállal ráhalmozzuk masszát. A közepébe mélyedést készítünk, és kb. 90 percig sütjük, szárítjuk a habcsóktortát. Majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A bazsalikomos tejszín

  1. A keverőedényt és a kézi robotgép habverő karjait 10 percre a fagyasztóba tesszük. A jéghideg tejszínt és a mascarponét a hideg keverőedénybe tesszük, és a habverővel először alacsony fordulaton felverjük.
  2. A habverő sebességét fokozatosan növelve kemény habbá verjük.
  3. Ekkor hozzáadjuk a porcukrot, miközben folyamatosan verjük tovább a tejszínt, míg szép csúcsot képez a habverőn.
  4. A bazsalikomot apróra vágjuk, és a felvert tejszínhabba keverjük.

Összeállítás és díszítés

  1. A habcsóktorta mélyedésébe halmozzuk a bazsalikomos tejszínt, majd rárakjuk a friss bogyós gyümölcsöket.
  2. Megszórjuk bazsalikomlevéllel.

Nézd meg videón is, hogyan készül az erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta:

Ezek is érdekelhetnek

Friss