hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombapaprikás galuskával

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók a paprikáshoz:
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 20 dkg laskagomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek zsír
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 kiskanál csípős paprika
  • 1 kiskanál füstölt paprika
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • Hozzávalók a galuskához:
  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojás
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A gombákat megmossuk, felszeleteljük, a hagymát felkockázzuk és a fokhagymát lereszeljük.
  2. A hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, majd hozzáadjuk a gombákat és pirítani kezdjük.
  3. Ha a gomba kieresztette a levét, akkor köménnyel, a 3 féle pirospaprikával, a sóval és a borssal ízesítjük. 
  4. Főzés közben a levét vízzel pótoljuk, ha megpuhult, akkor hozzáadjuk a fokhagymát, majd behabarjuk.
  5. Ameddig a gomba fő, a nokedlihez a tojást 1 dl vízzel, a liszttel és egy csipet sóval összekeverjük, majd a forrásban lévő sós vízbe nokedli szaggatóval beleszaggatjuk, és kifőzzük.

Nézd meg videón is, hogyan készül a gombapaprikás galuskával:

Ezek is érdekelhetnek

Friss