hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

15 omlós és szaftos csirkecomb recept

default user icon
MME
A csirkecomb laktató, finom, könnyen variálható alapanyag, és elkészítése sem okoz különösebb nehézséget. Süthetjük tepsiben, egyszerűen magában vagy körettel együtt, de töltve és baconbe göngyölve is zseniális fogásokat varázsolhatunk belőle.

A sült csirkecomb úgy az igazi, ha a bőre ropogós, de a húsa omlós. Neked is mindig ilyen lesz, ha ismered a fortélyokat!  A siker 3 záloga

  • a sózás,
  • a kellően hosszú sütési idő, és
  • az optimális maghőmérséklet.

A só a bőrön áthatolva megköti az izmokban felgyülemlett vizet, továbbá megváltoztatja a húsban található fehérjéket. Ennek következtében a besózott csirkecomb a hőkezelés során nehezebben veszít nedvességet, vagyis lassabban szárad ki.

Maghőmérővel ellenőrizheted a sültek állapotát a belsejükben. A 180 fokos sütőben sült csirkecomb optimális maghőmérséklete kb. 80 fok, ezt az értéket 45-50 perc alatt éri el a tepsiben vagy a sütőtálban.

SÜTÉSI MÓDSZEREK

Serpenyőben
A serpenyő a tepsi gyors alternatívája. A húst ugyanúgy kell előkészíteni, csak a sütés mikéntje tér el. Tedd a combokat felhevített öntöttvas- vagy nemesacél serpenyőbe a bőrrel lefelé, majd pirítsd 5 percig. Végül közepes tűzön süsd őket körbe további kb. 25 perc alatt.

Grillen
Faszénparázson különösen ízletesre sül a csirkecomb. A direkt zóna fölött ropogósra piruló bőre a pörzsanyagoknak köszönhetően füstös aromával gazdagodik, a húsa pedig az indirekt zóna fölött omlósra sül 40-50 perc alatt.

Sütőzacskóban
Ennek a kíméletes módszernek az a nagy előnye, hogy a combok a saját levükben, állandó hőmérsékleten párolódnak. A bőr ugyan nem sül olyan ropogósra, mint tepsiben, serpenyőben vagy grillen, de a hús sokkal szaftosabb lesz, a sütő pedig makulátlanul tiszta marad.

Római tálban
A hús ugyanúgy lassan és egyenletesen párolódik-süldögél a saját levében, mint a sütőzacskóban, de römertopfban vagy pataki tálban a csirkecombokat együtt sütheted a köretet szolgáltató zöldségekkel, pl. édesburgonyával, krumplival, gyökérzöldségekkel.

Fritőzben
Az elektromos olajsütő az optimális sütési hőmérsékleten tartja a felhevített olajat. Ha a készülék külső falán nem mutatja külön piktogram a csirkecombot, akkor olvasd el a használati utasítást vagy első próbaképpen süss egy combot 150 fokos zsiradékban 25-30 percig. Fritőz híján töltsd az olajat lábosba vagy mély serpenyőbe.

És most következzenek a legfinomabb sült csirkecomb receptek!

SÜLT CSIRKECOMB ZÖLFŰSZERES BULGURRAL >>> 


ALMÁS-ROZMARINGOS CSIRKECOMB >>>  

ÁZSIAI SZILVÁS CSIRKECOMB PIRÍTOTT KÓKUSZOS JÁZMINRIZZSEL >>>  

BARACKKAL TÖLTÖTT CSIRKECOMB ZÖLD FŰSZERES BURGONYAPÜRÉVEL >>>  

MÉZES-MUSTÁROS CSIRKECOMB >>> 

SÜLT CSIRKECOMB TÖKKEL ÉS PARADICSOMMAL >>>  

TÖLTÖTT CSIRKECOMBOK >>> 

BACONBE GÖNGYÖLT CSIRKECOMB >>>  

CSICSERIBORSÓS-PARADICSOMOS CSIRKECOMB >>> 

CSIRKECOMBOK BOROS-MUSTÁROS SZÓSZBAN >>> 

Tepsis csirkecomb krumplival sütve >>>

TEPSIS CSIRKECOMBOK >>>  

PADLIZSÁNOS CSIRKE >>>  

TEPSIS KRUMPLI SÜLT CSIRKÉVEL >>>  

TEPSIS BURGONYA CSIRKECOMBBAL >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss