Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

15 omlós és szaftos csirkecombrecept

default user icon
MME
A csirkecomb laktató, finom, könnyen variálható alapanyag, és elkészítése sem okoz különösebb nehézséget. Süthetjük tepsiben, egyszerűen magában vagy körettel együtt, de töltve és baconbe göngyölve is zseniális fogásokat varázsolhatunk belőle.

A sült csirkecomb úgy az igazi, ha a bőre ropogós, de a húsa omlós. Neked is mindig ilyen lesz, ha ismered a fortélyokat!  A siker 3 záloga

  • a sózás,
  • a kellően hosszú sütési idő és
  • az optimális maghőmérséklet.

A só a bőrön áthatolva megköti az izmokban felgyülemlett vizet, továbbá megváltoztatja a húsban található fehérjéket. Ennek következtében a besózott csirkecomb a hőkezelés során nehezebben veszít nedvességet, vagyis lassabban szárad ki.

Maghőmérővel ellenőrizheted a sültek állapotát a belsejükben. A 180 fokos sütőben sült csirkecomb optimális maghőmérséklete kb. 80 fok, ezt az értéket 45-50 perc alatt éri el a tepsiben vagy a sütőtálban.

CsirkecombsÜTÉSI MÓDSZEREK

Serpenyőben

A serpenyő a tepsi gyors alternatívája. A húst ugyanúgy kell előkészíteni, csak a sütés módja tér el. Tedd a combokat felhevített öntöttvas vagy nemesacél serpenyőbe a bőrrel lefelé, majd pirítsd 5 percig. Végül közepes lángon süsd őket körbe további kb. 25 perc alatt.

Grillen

Faszénparázson különösen ízletesre sül a csirkecomb. A direkt zóna fölött ropogósra piruló bőre a pörzsanyagoknak köszönhetően füstös aromával gazdagodik, a húsa pedig az indirekt zóna fölött omlósra sül 40-50 perc alatt.

Sütőzacskóban

Ennek a kíméletes módszernek az a nagy előnye, hogy a csirkecombok a saját levükben, állandó hőmérsékleten párolódnak. A bőr ugyan nem sül olyan ropogósra, mint tepsiben, serpenyőben vagy grillen, de a hús sokkal szaftosabb és omlósabb lesz, a sütő pedig makulátlanul tiszta marad.

Római tálban

A hús ugyanúgy lassan és egyenletesen párolódik-sül a saját levében, mint a sütőzacskóban, de römertopfban vagy pataki tálban a csirkecombokat együtt sütheted a köretet szolgáltató zöldségekkel, pl. édesburgonyával, krumplival, gyökérzöldségekkel, amelynek köszönhetően még pikánsabb és ízletesebb a végeredmény.

Fritőzben

Az elektromos olajsütő az optimális sütési hőmérsékleten tartja a felhevített olajat. Ha a készülék külső falán nem mutatja külön piktogram a csirkecombot, akkor olvasd el a használati utasítást, vagy első próbaképpen süss egy combot 150 fokos zsiradékban 25-30 percig. Fritőz híján töltsd az olajat lábasba vagy mély serpenyőbe.

És most következzenek a legfinomabb sültcsirkecomb-receptek!

1. SÜLT CSIRKECOMB ZÖLDFŰSZERES BULGURRAL >>>

2. Citromos-zsályás sült CSIRKECOMB >>>

3. Görögös csirkecomb sült paradicsommal >>>

4. Sóban sült csirkecomb zöldségekkel >>>

5. CSIRKECOMBok pékné módra >>>

6. Mézes-mustáros CSIRKECOMB vele sült zöldségekkel >>>

7. TÖLTÖTT CSIRKECOMBOK >>>

8. TEJSZÍNES tepsis RAKOTT CSIRKECOMB >>>

9. Roston sült csirkecomb joghurtos padlizsánsalátával >>>

10. CSIRKECOMBOK BOROS-MUSTÁROS SZÓSZBAN >>>

11. Citromos csirkecomb diómártással és sült almával >>>

12. GRILLEZETT CSIRKECOMB BARACKMÁRTÁSSAL >>>

13. Körtés csirkecomb recept >>>

14. Baconbe tekert csirkecomb >>>

15. Kemencében sült zöldséges CSIRKECOMb >>>

Ezek is érdekelhetnek