hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grízes tészta baracklekvárral

MME MME
25 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A grízes tészta elkészítéséhez a tésztát sós vízben megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük.
  2. Egy serpenyőben, kevés olajon aranybarnára pirítjuk a búzadarát a vaníliás cukorral. Amikor kész, levesszük a tűzről.
  3. A tészta főzőlevéből öntünk rá kb. 1 deciliternyi mennyiséget. Összekeverjük, lefedjük, és állni hagyjuk 10 percet, majd rászedjük a tésztát, és jól összeforgatjuk. Ízlés szerint picit össze is lehet pirítani.
  4. Tálalásnál a tányérra szedjük a grízes tésztát, szórunk rá eegy kevés porcukrot, végül teszünk rá néhány kanál baracklekvárt.

    Nézd meg videón, hogy készül a grízes tészta: 


Ezek is érdekelhetnek

Friss