Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkepaprikás galuskával

75 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 8 db csirkecomb (4 db felsőcomb + 4 db alsócomb)
  • 2 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • olaj
  • 1 ek pirospaprika
  • bors
  • A galuskához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 ek kakukkfű
  • olaj
  • A habaráshoz:
  • 3 ek liszt
  • 3 dl tejföl
  • Az uborkasalátához:
  • 1 db kígyóuborka
  • 1/2 dl ecet
  • 1 ek cukor
  • 1,5 dl víz
  • A díszítéshez:
  • 1 dl tejföl
  • pirospaprika
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk.
  2. Az olajat felhevítjük, beletesszük a vöröshagymát és 3 gerezd fokhagymát, majd fedő alatt megdinszteljük. A tűzről levéve megszórjuk őrölt pirospaprikával, elkeverjük, majd visszahelyezzük a tűzre.
  3. A húsokat a hagymára tesszük, és pár percig pirítjuk, amíg kifehéredik. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Hústűvel vagy villával ellenőrizhetjük.
  4. Amíg fő, elkészítjük a galuskát. Egy fazékban vizet forralunk, és 1 evőkanál sót teszünk bele. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejet, egy csipet sót és a kakukkfüvet, majd lágy, ragacsos masszává keverjük. A forrásban lévő vízbe szaggatjuk egy galuskaszaggatóval. Ha az összes galuska feljött a felszínre, leszűrjük, beleöntjük egy tálba, és kevés olajjal átforgatjuk, hogy ne ragadjon össze.
  5. Közben a megfőtt húsokat kivesszük egy tányérra, és elkészítjük a habarást. A liszthez hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel összekeverjük. A szaftból kiveszünk 1 merőkanállal, elkeverjük a habarással, majd lassan csurgatva hozzáadjuk a többihez, jól kiforraljuk. (Aki homogénebb, selymesebb mártást szeretne, botmixerrel összedolgozhatja.) Visszarakjuk a húst a paprikás mártásba.
  6. Az uborkát megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, tálba tesszük, besózzuk, és rádobjuk a maradék 3 gerezd fokhagymát. Egy bögrében összekeverjük az ecetet és a cukrot, amíg a cukor fel nem olvad. Ezután hozzáadunk még 1,5 dl vizet, ráöntjük az uborkára, és hűtőbe tesszük.
  7. Tálaláskor egy lapos tányér egyik felére ráhalmozunk egy adag galuskát, másik felére egy alsó és egy felső combot, betakarjuk mártással. Kikevert tejföllel meglocsoljuk, rászórunk egy kis pirospaprikát. A tányér szélét aprított petrezselyemmel díszítjük.

TEJFÖLÖS CSIRKEPAPRIKÁS BULGURRAL>>> 

CSIRKEPAPRIKÁS TÚRÓS CSUSZÁVAL>>> 

TEJFÖLÖS CSIRKEPAPRIKÁS TARHONYÁVAL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss