Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkepörkölt nokedlivel, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a megtiszított, apróra vágott hagymát és kápia paprikát, egy pár perc múlva az apróra vágott paradicsomot is beletesszük. Sóval, borssal fűszerezzük, beletesszük az apróra vágott zellerzöldet, rozmaring- és kakukkfűleveleket, a petrezselyem felét, majd amikor megpárolódtak a zöldségek, az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és egy potmixerrel lepürésítjük a pörköltalapot.
  2. Az edényünket visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkemellet és combokat, meghintjük pirospaprikával, megsózzuk, beleforgatjuk a szaftba, lefedjük, és puhára főzzük a húst.
  3. Amíg a pörkölt fő, elkészítjük a nokedlit: a tojást kikeverjük a vízzel, apránként hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Amikor a tészta elválik az edény faltók, egy nokedliszaggató segítségével, lobogó, sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha kifőtt egy adag, szűrőkanállal olajozott tálba szedjük.
  4. Tálaláskor a nokedlit a tányérokba szedjük, rárakjuk a csirkehúst, meglocsoljuk a sűrű szafttal, ízlés szerint, tejföllel.

Ezek is érdekelhetnek