hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkepörkölt nokedlivel, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
105 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a megtiszított, apróra vágott hagymát és kápia paprikát, egy pár perc múlva az apróra vágott paradicsomot is beletesszük.
  2. Sóval, borssal fűszerezzük, beletesszük az apróra vágott zellerzöldet, rozmaring- és kakukkfűleveleket, a petrezselyem felét, majd amikor megpárolódtak a zöldségek, az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és egy botmixerrel lepürésítjük a pörköltalapot.
  3. Az edényünket visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkemellet és combokat, meghintjük pirospaprikával, megsózzuk, beleforgatjuk a szaftba, lefedjük, és puhára főzzük a húst.
  4. Amíg a pörkölt fő, elkészítjük a nokedlit: a tojást kikeverjük a vízzel, apránként hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Amikor a tészta elválik az edény faltók, egy nokedliszaggató segítségével, lobogó, sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha kifőtt egy adag, szűrőkanállal olajozott tálba szedjük.
  5. Tálaláskor a nokedlit a tányérokba szedjük, rárakjuk a csirkehúst, meglocsoljuk a sűrű szafttal, ízlés szerint, tejföllel.

Nézzétek meg videón, hogyan készíti Gáspár Bea a csirkepörköltet

Ezek is érdekelhetnek