Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
Itt a medvehagyma szezon. A piacokon már lehet kapni ezt az ezerarcú csodanövényt, amelynek az íze a fokhagyma és a snidling keveréke. A medvehagymával készíthetünk ízletes leveseket, pogácsákat, de remek alapanyagul szolgál főételekhez is.
Fehér Istvánné
A gulyáslevesnek ugyan van alapreceptje, de ahány ház, annyi féle. Ezen a videón egy sertéshúsos változat készül, és csipetke helyett nokedli kerül bele. Abból viszont jó sok!
KOCSIS BÁLINT
Fotó/Videó: Horváth András
A tökéletes csirkepaprikás két fő ismérve az omlós, szaftos hús, ami csak úgy leomlik a csontról, és a sűrű, már-már krémes szaft, amit a világon a legjobb tunkolni. Hogy ez az együttállás Gáspár Bea szerint hogyan valósítható meg, az kiderül a Bea konyhája következő részéből - miközben a tökéletes nokedliről is esik néhány szó.
Ha hétfő, akkor top 10 recept! Ezúttal is összeszedtük azokat a finomságokokat, amiket az előző héten leginkább kattintottatok, illetve kerestetek a Mindmegettén. Ha valamelyiket kihagytátok volna, semmi pánik: itt a remek alkalom, hogy pótoljátok a következpő napokban! A listát elmenteni is érdemes!
Videó
A tojásos nokedli hamisítatlan tavaszi/nyári fogás, aminek sokan nem mernek nekikezdeni, inkább a nagyinál, vagy az anyukájuk asztalánál eszik. Ha betartasz néhány alapszabályt, és nem csukod be közben a szemed a félelemtől, hogy vajon sikerül-e, a nagymamád sem fog belekötni a tojásos nokedlidbe!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készülnek a legjobb húsos ételek, vagy arra, hogy miként használd fel az alapanyagokat, akkor jó helyen jársz, hiszen most egy igazi profit faragunk belőled a Mindmegette Húsiskolában.
Horváthné Klinszky klára
Nyeli, mint kacsa a nokedlit... A mondás nem csak a kacsákra, az emberekre is igaz, a nokedli nagyon eteti magát, könnyen csúszik, így nem nehéz belakmározni belőle. Mutatjuk a kedvenc nokedlis receptjeinket.
A zsenge, friss zöldborsóból készülő leves a tavasz-nyár egyik nagy slágere. Elkészítése nagyon egyszerű, de sokan mégis elégedetlenek, hogy nem olyan finom az íze, mint annak, amit anyukája, vagy a nagymamája főz. Most néhány tippel segítünk, hogy tökéletes levest főzzetek.
A pörköltalap minden magyaros étel alfája. Három összetevője van mindössze: hagyma, zsír, és jó minőségű pirospaprika. Ez aztán a végtelens égig variálható bármilyen hússal és zöldséggel, de az alapváltozatban, a névadó raguban, a fent említetteken kívül hús és ízlés szerinti mennyiségű só szerepel - mi most ezt készítettük el nektek!
A nokedli az egyik legkedveltebb köret. Kiadós, laktató étel, ami nélkül elképzelhetetlen a pörkölt, a gombapaprikás, vagy a bakonyi. Válogatásunkban összegyűjtöttük, mik azok az ételek, amelyekhez ugyan passzolhat a tészta, a rizs, vagy a krumpli is, de mégis csak nokedlivel a legfinomabbak.
Kiss Krisztina
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Orbán - Marosi
Szépen lassan kötelező mező lesz az önéletrajzokban vagy a társkereső adatlapok esetében, hogy tudunk-e nokedlit szaggatni. Apróság, de hihetetlen arányban dicsekednek vele manapság az emberek, ha képesek rá. Mi továbbra is a tesztelés mellett tettük le voksunkat és elkezdtünk bolti félkész nokedliket keresni, melyeket csak éppen meg kell főzni 1-2 perc alatt, és fogyasztásra tökéletesen alkalmasak.
Tóth Péter
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
PATAKY KRISZTINA
Török Zsuzsa
Köretként a galuska minden évszakban a szaftos pörköltek és húsok hű párja. Kezdő konyhatündérként könnyű elrontani ezt az ételt. Segítségként eláruljuk a tökéletes nokedli titkait.
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!