Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kovács Ágnes
Cikk
MME
A paprikás csirke nokedlivel és uborkasalátával vasárnapi ebédnek is fenséges étel. Egyes változatai némileg eltérnek egymástól, de a lényeg mindig az omlós hús és a sűrű, tejfölös szaft. Mutajuk a legjobb csirkepaprikás receptjeinket!
KOCSIS BÁLINT
Még annak is szolgálhat újdonsággal Borbás Marcsi nokedli-trükkje, aki nagyüzemben és rendszeresen készít galuskát köretnek!
Vannak olyan makacs szennyeződések a konyhában, amelyekkel mindenkinek meggyűlik a baja. A nagymamák azonban mindenre, így az odaégett ételre, a zsírfoltokra vagy a tálba száradt tésztára is tudták a megoldást!
Pataki Nóra
Török Zsuzsa
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni. Eláruljuk, mikre figyelj, hogy hibátlan köretet tálalhass a csirkepaprikás mellé.
A gulyáslevesnek ugyan van alapreceptje, de ahány ház, annyi féle. Ezen a videón egy sertéshúsos változat készül, és csipetke helyett nokedli kerül bele. Abból viszont jó sok!
Minden héten több alkalommal is ellátogatunk az Árfigyelő honlapjára, hogy az ott található hozzávalók alapján ajánljuk egy finom ebédet. A recept kiválasztásánál olyan szempontok vezéreltek, mint a kedvező ár, az egyszerűség, és az, hogy akár másnapra is bőven maradjon belőle. A mai ajánlatunk: sertéspörkölt nokedlivel.
Egyszerű, mégis nagyszerű, gyorsan elkészül, finom, laktató, és még hosszan sorolhatnánk a paprikás krumpli előnyeit, de nem tesszük. Beszéljen helyettünk az alábbi 9 bomba jó recept!
Baloghné Kele Judith
Fotó/Videó: Horváth András
A tökéletes csirkepaprikás két fő ismérve az omlós, szaftos hús, ami csak úgy leomlik a csontról, és a sűrű, már-már krémes szaft, amit a világon a legjobb tunkolni. Hogy ez az együttállás Gáspár Bea szerint hogyan valósítható meg, az kiderül a Bea konyhája következő részéből - miközben a tökéletes nokedliről is esik néhány szó.
Videó
Szerencsére olcsó alapanyagból, hús nélkül is készülhet finom és minőségi étel. Most mutatunk egy pénztárcabarát fogást, ami olyan kiadós, hogy mindenki elégedett simogatja a hasát, aki csak megkóstolta. Íme a borsós-krumplis nokedli receptje videón.
Kiss Krisztina
Itt a medvehagyma szezon. A piacokon már lehet kapni ezt az ezerarcú csodanövényt, amelynek az íze a fokhagyma és a snidling keveréke. A medvehagymával készíthetünk ízletes leveseket, pogácsákat, de remek alapanyagul szolgál főételekhez is.
Gluténmentes Íz-Lik
Ha hétfő, akkor top 10 recept! Ezúttal is összeszedtük azokat a finomságokokat, amiket az előző héten leginkább kattintottatok, illetve kerestetek a Mindmegettén. Ha valamelyiket kihagytátok volna, semmi pánik: itt a remek alkalom, hogy pótoljátok a következpő napokban! A listát elmenteni is érdemes!
A tojásos nokedli hamisítatlan tavaszi/nyári fogás, aminek sokan nem mernek nekikezdeni, inkább a nagyinál, vagy az anyukájuk asztalánál eszik. Ha betartasz néhány alapszabályt, és nem csukod be közben a szemed a félelemtől, hogy vajon sikerül-e, a nagymamád sem fog belekötni a tojásos nokedlidbe!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készülnek a legjobb húsos ételek, vagy arra, hogy miként használd fel az alapanyagokat, akkor jó helyen jársz, hiszen most egy igazi profit faragunk belőled a Mindmegette Húsiskolában.
Nyeli, mint kacsa a nokedlit... A mondás nem csak a kacsákra, az emberekre is igaz, a nokedli nagyon eteti magát, könnyen csúszik, így nem nehéz belakmározni belőle. Mutatjuk a kedvenc nokedlis receptjeinket.
A zsenge, friss zöldborsóból készülő leves a tavasz-nyár egyik nagy slágere. Elkészítése nagyon egyszerű, de sokan mégis elégedetlenek, hogy nem olyan finom az íze, mint annak, amit anyukája, vagy a nagymamája főz. Most néhány tippel segítünk, hogy tökéletes levest főzzetek.