Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd ezenüvegesre pároljuk a finomra aprított vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és kettévágott, megtisztított csirkecombokat. Megsózzuk, megborsozzuk ésmajorannával fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt, közepes lángon kb. 45 percigfőzzük, amíg a csirke teljesen megpuhul (ha szükséges, pótoljuk a folyadékot).
Egy lábasban vizet forralunk, majd a nokedli hozzávalóit egy edénybe mérjük, és ruganyosrakeverjük a tésztát egy fakanállal (ha túl keménynek bizonyulna a tésztánk, szódavízzel lazíthatjuk a szerkezetét). Nokedliszaggatóval a lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük őket. A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze, és egy kevés étolajjal is összekeverhetjük.
A friss nokedlit a paprikás csirkével tálaljuk, és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.