A hagymát apróra vágjuk, egy kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a darabokra vágott paprikát, ezzel tovább dinszteljük, majd jöhet a kockákra vágott paradicsom. Mikor a zöldségek megdinsztelődtek, hozzáadjuk a pirospaprikát.
Ezután beletesszük a megtisztított, kisebb darabokra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy a gomba levet eresszen. 10 – 15 percig főzzük, amíg a gomba puhulni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, ha szükséges ízesíthetjük még sóval és borssal. Majd addig főzzük, míg a gomba megpuhul, és a tejszín kissé besűrűsödik.
Ha még sűrűbb szószt szeretnénk, akkor a tejszín felébe keverünk 1 lapos ek tápióka keményítőt, és folyamatos kevergetés mellett a gombához adjuk.
A nokedlihez egy nagy tálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, és a kissé felvert tojást. Majd fokozatosan hozzáöntjük a vizet, amíg nokedlitészta állagú masszát kapunk.
Egy lábosban vizet forralunk, amikor felforrt a víz, sózzuk, és nokedliszaggatóval, beleszaggatjuk a tésztát. Néhány perc alatt készre főzzük, és szűrőbe öntjük, hogy lecsöpögjön. Az elkészült nokedlit tányérba tesszük, és a paprikást a tetejére halmozzuk.