hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos nokedli gazdagon

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

    1.  A lisztet nagyobb keverőtálba mérjük, beleütünk négy tojást, hozzáadunk két evőkanálnyi olajat, egy teáskanálnyi sót. Összekeverjük, majd apránként annyi vizet adunk hozzá, amennyivel még tudunk dolgozni. Fakanállal erőteljes mozdulatokkal simára keverjük a tésztát. A forrásban lévő vízbe (amelybe sót teszünk) beleszaggatjuk a nokedlit, három-négy részletben. Amikor a nokedli feljön a víz tetejére, leszűrjük.
    2. Lábasban két evőkanálnyi olajat felmelegítünk, a forró olajba beleöntjük a nokedlit, kissé átpirítjuk a tésztát, majd ráütjük a hat darab felvert tojást, és néhány perc alatt készre sütjük.
    3. Az ecetes salátához a fejes salátákat négyfelé vágjuk, az öntet hozzávalóit összerázzuk egy lezárt befőttes üvegben, és tálalás előtt a salátára locsoljuk.

Nézd meg a tojásos nokedli elkészítését videón is:

       

 


Megjegyzés

Recept és fotó: Nemzeti Sport/Bajnokok reggelije - MME

Ezek is érdekelhetnek