Nokedli

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A nokedli elkészítéséhez a lisztet a tojással, a sóval és annyi vízzel összekeverjük,  hogy még könnyen keverhető, de sűrű masszát kapjunk.
  2. Lobogó, sós vízbe – amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is – beleszaggatjuk a tésztát (nokedliszaggatóval, vagy, ha nincs, a türelmesebbek kiskanállal is nekiállhatnak). Többször megkeverjük, nehogy az edény alján leragadjon.
  3. Ha a nokedlik feljöttek a víz a tetejére, leszűrjük, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük egy kevés felmelegített zsiradékkal. Csirkepörkölt, de bármilyen pörkölt mellé tökéletes köret. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss