
recept
Egyszerű


Pöcsmácsik, a krumplinudli
5
Hozzávalók
A tálaláshoz:
Elkészítés
- Első lépésként a sós vízben megfőzött krumplit hagyjuk kihűlni egy vágódeszkán szétterítve, hogy a felesleges nedvesség, gőz elpárologjon. A kihűlt burgonyát keverőtálba tesszük, a felesleges nedvességet konyhai törlővel leitatjuk, majd egy egész tojást adunk hozzá, sózzuk, és a lisztet fokozatosan adagolva puha tésztát gyúrunk belőle. A tésztát hagyjuk fél órát pihenni.
- Amíg a tészta pihen, a hagymákat megpucoljuk, és félfőre vágjuk, majd 1 ek. zsiradékon egy serpenyőben közepes lángon kevergetve dinszteljük, pirítjuk, ízesítjük sóval, és akár pirospaprikát is adhatunk hozzá. Ha elkészült, félretesszük.
- A tésztát lisztezett felületre borítjuk, kicsit átdolgozzuk, majd négyfelé osztjuk, és kézzel nagyjából három centiméteres hengert formázunk. Gyúrás közben, ha szükséges, kevés lisztel szórjuk meg a tészta felületét. A hengereket egy késsel egycentis darabokra vágjuk, majd a két tenyerünk között sodorva nudlit formázunk, és deszkára helyezzük azokat.
- Egy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, majd a forrásban lévő vízbe tesszük a nudlikat. Ha a pöcsmácsik feljött a víz tetejére, nagyjából 1-2 percig főzzük, ezután leszűrjük. Az elkészült nudlit egy tapadásmentes serpenyőben zsiradékon néhány perc alatt lepirítjuk, közben hozzáadjuk a pirított hagymát, ezzel is alaposan összeforgatjuk, és melegen tálaljuk. A tetejére tejfölt, aprított petrezselymet is rakhatunk.
Megjegyzés
Bármilyen néven is hívjuk vagy bármilyen módon is készítjük el ezt az egyszerű tésztaételt, szinte biztosan sikert aratunk vele a családi asztalon.
Ajánljuk még
Hasonló receptek
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb






















