
recept
Egyszerű



Gombapaprikás galuskával
5
háziasvegetáriánusgombapaprikás receptgombapaprikásMészáros Balázsgombapaprikás galuskávalgaluskaalapanyagtípusalkalomAllergénekebéd-vacsora otthonraegytálételEgytálételekfehérjeFőételekGlutént tartalmazó gabonafélékgombásháziasHúsmentes ételekjellegklasszikusköretmagyarmagyarosnemzetiség, országNyáristílusTársaságTejtípusTojásVasárnapi ebédvegetáriánus
Hozzávalók
A paprikáshoz:
A galuskához:
Elkészítés
- A gombapaprikás elkészítéséhez a gombákat megmossuk, felszeleteljük, a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát lereszeljük.
- A hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, majd hozzáadjuk a gombákat, és pirítani kezdjük.
- Ha a gomba kieresztette a levét, akkor az őrölt köménnyel, a háromféle paprikával, sóval és borssal ízesítjük.
- Főzés közben az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Ha megpuhult a gomba, hozzáadjuk a fokhagymát, majd behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel.
- Ameddig a gomba fő, a nokedlihez a tojásokat elhabarjuk 1 dl vízzel, hozzáadjuk a lisztet egy csipet sóval együtt, és elkeverjük. Nokedliszaggatóval forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, és készre főzzük. Végül leszűrjük, és ezzel tálaljuk a gombapaprikást.
Nézd meg videón, hogyan készül a gombapaprikás galuskával:





















