A sütőtököt meghámozzuk, félbevágjuk, a belsejét kikaparjuk, és felkockázzuk. Egy tepsibe tesszük a felkockázott tököt, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és megszórjuk a zöldfűszerekkel. Mellétesszük a fokhagymagerezdeket, és 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütjük.
A megsült sütőtökkockákból néhány darabot félreteszünk a tálaláshoz, a többit turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a ricottát, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és a géppel homogén szósszá turmixoljuk.
A spenótot egy kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. A tésztát a csomagoláson olvasható útmutatás szerint kifőzzük, majd leszűrjük. A főtt tésztát a spenóthoz adjuk, és ráöntjük a sütőtökszószt is. Alaposan összekeverjük az egészet.
Tálaláskor a tésztára tesszük a félretett sütőtökkockákat, és megszórjuk tökmaggal.
Nézd meg videón, hogyan készül a sütőtökszószos tészta!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.