Már ti is biztosan hallottatok az online Árfigyelőről, ami már csak azért is egy nagyon jó felület, mert fokozza a piaci versenyt, az árakat igyekszik lejjebb szorítani, és talán az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy mi is könnyedén összehasonlíthatjuk a kiskereskedelmi láncok bizonyos termékre szabott árait. A honlapon szereplő adatok minden reggel legkésőbb 4 óráig frissülnek, szóval az alábbi sertéspörköltre vonatkozó árak a mai napra értendőek.
Sertéspörkölt nokedlivel
Hozzávalók a pörkölthöz:
- 2 ek zsír (Penny, Tesco, Aldi: 499Ft. /40 dkg)
- 2 fej vöröshagyma (Auchan, Aldi, Lidl, Penny: 499Ft. /1kg)
- 2 ek pirospaprika
- só
- 60 dkg sertéscomb (Auchan, Tesco, Aldi, Lidl, Penny: 1299Ft. /1kg)
Hozzávalók a nokedlihez:
- 50 dkg liszt (Tesco, Auchan, Aldi, Lidl, Penny: 149Ft. /1kg)
- 2 db tojás (Spar, Auchan: 629Ft. /10db)
- só
- olaj (Tesco 399Ft /1l)
Elkészítés:
- A sertéspörkölt elkészítéséhez a vöröshagymát megtiszítjuk, felkockázzuk, és 1 evőkanál felolvasztott zsíron megdinszteljük.
- Amikor már üveges, meghintjük pirospaprikával, összekeverjük, majd 1 perc múlva, nehogy a paprika odakapjon és megkeseredjen, mehet bele a kb. 1x1 centis kockákra vágott hús.
- Összekeverjük, megsózzuk, és egy pár percig, közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk. Ráöntünk kb. 1 dl forró vizet, ismét megkeverjük, és közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük.
- Amikor már állagra megfelelő, fedő nélkül főzzük pár percig, hogy a szaft jó sűrű legyen.
- A nokedlihez a lisztet a tojással, a sóval és annyi vízzel összekeverjük, hogy még könnyen keverhető, de sűrű masszát kapjunk.
- Lobogó, sós vízbe – amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is – beleszaggatjuk a tésztát (nokedliszaggatóval, vagy, ha nincs, a türelmesebbek kiskanállal is nekiállhatnak). Többször megkeverjük, nehogy az edény alján leragadjon.
- Ha a nokedlik feljöttek a víz a tetejére, leszűrjük, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük egy kevés felmelegített zsiradékkal.
Ajánljuk még: