Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Vasárnap meggyújtjuk az adventi koszorú első gyertyáját. Ez nem jelent mást, mint hogy három hét múlva bizony szenteste. Hangolódjunk hát az ünnepekre egy szuper ebédválogatással, közben pedig ízlelgessük a tényt, miszerint szinte már csak napok kérdése, és itt a karácsony.
November végére a mínuszok is megérkeztek. Ez nem jelent mást, mint hogy az őszt az időjárás szerint is a hátunk mögött hagytuk, és jövő héten nemcsak az év utolsó hónapjába lépünk, hanem hivatalosan is megérkezünk a télbe. Ezért nem kérdés, hogy mostantól olyan recepteket (is) ajánlunk a hétvégi menühöz és a vasárnapi ebédhez, ami felmelegít, ha kell, és kiválóan passzol az évszakhoz.
Mindmegette
Igazi őszi, húsmentes recept a sütőtökszószos tészta, mely krémesen lágy és laktató. Tökéletes ebéd hétköznapra, vagy akár vacsorára egy fárasztó nap végén. Videón mutatjuk a receptet.
Lassan megkezdhetjük az év végi visszaszámlálást, hiszen bármennyire is nehéz elfogadni, bizony elérkeztünk november első hétvégéjéhez. Az éjszakák és a reggelek is egyre hűvösebbek, szóval itt azt ideje a melengető, laktatóbb ételeknek. Hétvégi receptválogatásunk összeállításánál ezt a vonalat tartottuk szem előtt.
Videó
A tokány valójában a klasszikus pörkölt távoli rokona. A felcsíkozott hússal elkészített ragu már nagyon régen szorosan együtt jár a magyar konyhával. Legyen az borsós, borsos, gombás vagy hentes, készüljön csirkéből, esetleg marhából, a végeredmény minden esetben mennyei. Persze csak akkor, ha van hozzá egy olyan szuper recepted, mint ez a zöldborsós tokány csirkemellből.
Lehet tavasz, nyár, ősz vagy tél, szakadhat az eső, a hó vagy süthet a nap hét ágra, teljesen mindegy, - a hétvégi menü megvalósításában mindig a segítségedre leszünk. Így nem azon kell agyalnod, hogy mégis mit főzz magadnak, a barátoknak vagy a családnak a hétvégén. 2 komplett menüsort ajánlunk, hogy ne kelljen azon gondolkodnod, mi legyen az ebéd szombaton és vasárnap.
Egy újabb hosszú hétvégéhez értünk, hiszen hétfőn az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékezünk. Így kézenfekvő, hogy a következő három napra többnyire magyaros ételekkel készülünk, melyek közül bármelyik is kerüljön a tűzhelyre, senki nem fog éhen távozni az ebédlőasztal mellől.
Ha van otthon tejszín és csirkemell, nyert ügyed van, egy kis fűszerezés után omlós és szaftos fogás lesz a végeredmény. Íme 10 tejszínes csirke, ami után a család megnyalja mind a tíz ujját.
Nincs mese, itt az ősz. Sárgulnak a falevelek, a hőmérő higanyszála sem kúszik már annyira magasra, így a nyári ruhákat is elpakolhatjuk a szekrény mélyére. Az évszakváltás nem csak öltözködésünkre, hanem az étkezésünkre is hatással van, szóval most laktatóbb, melengetőbb fogásokkal készültünk a hétvégére.
Ha már itt az ősz, akkor olyan receptekkel készültünk a hétvégi ebédre, melyek az évszak kedvenceire épülnek. Ilyen például a sütőtök, a cékla vagy a káposzta is, ám ahogy egyre tovább menetelünk a tél felé, még számtalan egyéb hozzávalóval számolhatunk. Na, de ne rohanjunk ennyire előre. Már mutatjuk is, mivel készülünk a vasárnapi ebédre.
SÁNDOR ADRIENN
A hétvégi menü összeállítása a héten sem lett könnyebb feladat, így ha végképp nincs ötleted, hogy mi kerüljön az asztalra, segítünk! A két szokásos menünk egyszerű, laktató ételekből áll. Az ételek felcserélhetők, és akár ki is hagyhatsz egyet-egyet. Jó étvágyat!
Fehér Istvánné
A hétvégékben az a jó, hogy olyankor kiemelt szerepet kap az ebéd. Legyen szó szombatról vagy vasárnapról, ezeken a napokon mindig több idő van valami komolyabb fogást készíteni, és megadni a módját a főétkezéseknek. A recepteket mi hozzuk, így ha esetleg még nem tudod, hogy mit főzz az elkövetkezendő két napban, akkor jó helyen jársz.
Kétszer is pórul járt az a munkásember, aki a Tescóban vett magának ebédet. Egyik alkalommal sem járt evőeszköz az ételhez, és mivel nem úgy készült, hogy hoznia kell magával, ezért azzal kellett beérnie, ami a keze ügyébe akadt.
Újra eltelt egy hét, és megint fakanalat ragadnak még azok is, akik egész héten kerülték a konyhát. A nagy kérdés persze most is az, hogy mi legyen az ebéd? Szokás szerint két menüvel is segítünk, hogy ne kelljen ezen gondolkodni. Jó főzőcskézést!
Mostanában jobban meg kell vizsgálunk az árcédulákat a boltban, egyre inkább nem mindegy, mire és mekkora összeget hagyunk ott a kasszánál.