Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás tészta egyszerűen

MME MME
55 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A tésztát a csomagoláson található útmutatás szerint sós vízben kifőzzük.
  2. A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, majd négy részre vágjuk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük úgy, hogy a torzsáját benne hagyjuk (mert így nem esik szét reszelés közben), de nem reszeljük bele. Besózzuk, jól összekeverjük és állni hagyjuk 15-20 percig, majd kinyomkodjuk a levét.
  3. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, erre tesszük a kicsavart káposztát és az aprított vöröshagymát, majd jól lepirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk.
  4. Alaposan lepirítjuk a cukorral is, hogy szép barna színt kapjon, ekkor hozzáadjuk a főtt tésztát, átforgatjuk, végül ezzel is pár perc alatt átpirítjuk.

NÉZD MEG VIDEÓN is, HOGYAN KÉSZÜL A KÁPOSZTÁS TÉSZTA:

Megjegyzés

A hagyományos káposztás tészta bármilyen alkalomra elkészíthető. Gyerekeknek porcukorral, felnőtteknek borsosan. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss