A tésztát a csomagoláson található útmutatás szerint sós vízben kifőzzük.
A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, majd négy részre vágjuk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük úgy, hogy a torzsáját benne hagyjuk (mert így nem esik szét reszelés közben), de nem reszeljük bele. Besózzuk, jól összekeverjük és állni hagyjuk 15-20 percig, majd kinyomkodjuk a levét.
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, erre tesszük a kicsavart káposztát és az aprított vöröshagymát, majd jól lepirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk.
Alaposan lepirítjuk a cukorral is, hogy szép barna színt kapjon, ekkor hozzáadjuk a főtt tésztát, átforgatjuk, végül ezzel is pár perc alatt átpirítjuk.
NÉZD MEG VIDEÓN is, HOGYAN KÉSZÜL A KÁPOSZTÁS TÉSZTA: