Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás tészta házi gyúrt tésztából

90 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A lisztet gyúródeszkára szórjuk, sózzuk, a közepébe ütjük a tojásokat és összegyúrjuk. Ha kell, nagyon pici vizet öntünk hozzá. Jól kidolgozzuk, majd hagyjuk pihenni 20 percet. Így könnyebben lehet majd nyújtani.
  2. A tésztát két cipóra osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd egy konyharuhára terítjük és így hagyjuk szikkadni fél órát, hogy ne tapadjon össze. Ezután derelyemetszővel nagyobb kockákra vágjuk, és bő, forró, sós vízben kifőzzük.
  3. A káposztát lereszeljük és megsózzuk, majd hagyjuk állni egy órán át.
  4. A zsírt felforrósítjuk, a káposztából kinyomkodjuk a levet és rátesszük, hozzáadjuk a cukrot, kevés borsot, majd gyakran kevergetve megpirítjuk.
  5. Ezután összekeverjük a kifőtt tésztával. Tálalásnál, aki akar még szór rá borsot és cukrot.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss