Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargabéles

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel átmossuk. Jól lecsepegtetjük és hagyjuk teljesen kihűlni. 
  2. A túrót egy tálba tesszük, villával kicsit összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a vajat, a tejfölt, a 2 tojás sárgáját, valamint a mazsolát, és alaposan összekeverjük.
  3. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a túrós masszához keverjük. A teljesen kihűtött vajjal összekevert tésztát a túrós-habos masszával óvatosan összeforgatjuk.
  4. Egy 30 x 20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egy réteslapot helyezünk bele úgy, hogy a tepsi oldalát is befedje. Ezután lekenjük olajjal, majd rárakunk még egy réteslapot, újra lekenjük olajjal, és rátesszük a harmadik réteslapot, de azt már nem kenjük le olajjal.
  5. Ezután a réteslapra ráöntjük a tésztás-túrós masszát, majd a tetejét egyenletesen elsimítjuk. A töltelék tetejét befedjük egy réteslappal, majd olajjal lekenjük, ráhelyezünk egy második réteslapot, és szintén lekenjük olajjal. Végül ráhelyezünk egy harmadik réteslapot, majd beolajozzuk. 
  6. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve 15-20 percig pihentetjük. Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral megszórjuk, majd ízlés szerint felszeleteljük.

    ÍGY KÉSZÍTS MENNYEI VARGABÉLEST - lépésről lépésre >>> 

    MENNYEI VARGABÉLES ERDÉLYI MÓDRA: KAPORRAL ÉS MÁLNÁVAL - VIDEÓ! >>> 

    HABKÖNNYŰ VARGABÉLES, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss