Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargabéles, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg cérnametélt
  • 10 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 db citrom héja
  • 1 kg félzsíros túró
  • 20 dkg tejföl
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 10 dkg mazsola
  • 2 csomag leveles tészta
  • A szószhoz:
  • fagyasztott piros gyümölcs
  • 1/2 db citrom leve
  • 2 csipet fahéj
  • 1/2 dl víz
  • cukor (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, hideg folyó vízzel gyorsan lehűtjük, majd félretesszük.
  2. 6 dkg vajat habosra keverünk a tojások sárgájával, a kristálycukor egyharmadával, a vaníliarudak kikapart belsejével és a citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a pudingport, egy csipet sót, és az egészet krémesre keverjük.
  3. Beletesszük a kifőtt cérnametéltet és a mazsolát. A maradék cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.
  4. Egy mélyebb tepsit kivajazunk, és az egyik csomag kinyújtott leveles tésztával kibéleljük. A túrós-habos masszát belesimítjuk, majd a másik leveles tésztalappal befedjük. A maradék olvasztott vajjal megkenjük, és 180 fokos sütőben addig sütjük, míg aranybarna nem lesz.
  5. A szósz hozzávalóit összeforraljuk, majd pár percig botmixerrel pürésítjük. Amint megsült a vargabéles, néhány percig állni hagyjuk, majd kockákra vágva, porcukorral meghintve, a piros gyümölcsös szósszal körülöntve tálaljuk.
  6. EZZEL NEM LEHET LEÁLLNI! ÍME, GÁSPÁR BEA TÚRÓS ROPOGÓSA>>> 

    BOLOGNAI LASAGNE, AHOGY GÁSPÁR BEA KÉSZÍTI>>> 

    GÁSPÁR BEA KONYHÁJA: TÁRKONYOS CSIRKEGOMBÓCLEVES, AHOGY MI SZERETJÜK>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss