hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vargabéles, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. A vargabéleshez a cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük. A leszűrést követően hideg folyó vízzel gyorsan lehűtjük, majd félretesszük.
    2. 6 dkg vajat habosra keverünk a tojások sárgájával, a kristálycukor egyharmadával, a vaníliarudak kikapart belsejével és a citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a pudingport, egy csipet sót, és az egészet krémesre keverjük.
    3. Beletesszük a kifőtt cérnametéltet és a mazsolát. A maradék cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan ezt is beleforgatjuk a krémes keverékbe.
    4. Egy mélyebb tepsit kivajazunk, és az egyik csomag kinyújtott leveles tésztával kibéleljük. A túrós-habos masszát belesimítjuk, majd a másik leveles tésztalappal befedjük. A maradék olvasztott vajjal megkenjük, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
    5. A szósz hozzávalóit összeforraljuk, majd pár percig botmixerrel pürésítjük. Amint megsült a vargabéles, néhány percig állni hagyjuk, majd kockákra vágva, porcukorral meghintve, a piros gyümölcsös szósszal körülöntve tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készíti Gáspár Bea a vargaélest:

Ezek is érdekelhetnek

Friss