Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült spárga hollandi mártással

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, eltávolítjuk a fás végeket. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezgetjük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  2. A mártáshoz megtisztítjuk a vajat, ehhez felolvasztjuk egy kis forralóban, leszedjük a habot a tetejéről és félretesszük hűlni, mert langyosan kell majd felhasználnunk.
  3. Gőzfürdőn a sárgákat a vízzel és a sóval habosra verjük. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl meleg, nehogy berántsa a tojásokat! Ha már elkezdett besűrűsödni, levesszük a gőzfürdőről, lassan csorgatva hozzákeverjük a tisztított vajat, és a citromlevet. Kínáljuk a sült spárgák mellé.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss