hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült spárga hollandi mártással

MME MME
40 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, eltávolítjuk a fás végeket. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezgetjük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  2. A hollandi mártáshoz megtisztítjuk a vajat, ehhez felolvasztjuk egy kis forralóban, leszedjük a habot a tetejéről és félretesszük hűlni, mert langyosan kell majd felhasználnunk.
  3. Gőzfürdőn a tojássárgákat a vízzel és a sóval habosra verjük. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl meleg, nehogy berántsa a tojásokat! Ha már elkezdett besűrűsödni, levesszük a gőzfürdőről. Lassan csorgatva hozzákeverjük a tisztított vajat, és a citromlevet.
  4. A hollandi mártást a sült spárgák mellé kínáljuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a sült spárga hollandi mártással:


Ezek is érdekelhetnek