Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Póréhagymás burgonyakrémleves virslivel

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymás burgonyakrémleveshez meghámozzuk és finomra vágjuk hagymát. Ezután a megtisztított pórét felkarikázzuk, majd együtt kb. 5 percig forró olajon pároljuk. Ha elkészültünk, hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott krumplit és így pároljuk tovább néhány percen keresztül.
  2. A párolás után felöntjük 1,5 l vízzel, és a húsleveskockát is belemorzsoljuk. Miután felforrt a leves, lefedve, kis lángon puhára főzzük a burgonyát. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pürésítjük.
  3. Felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a felkarikázott virslit, újra felforraljuk, és további 3 percig főzzük. Végül lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tejföl 1/3-át, és tányérokba adagoljuk. Frissen őrölt borssal, néhány levél bazsalikommal és a megmaradt tejföllel tálaljuk. 



    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss