Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Franciasaláta házi majonézzel

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjastól megfőzzük, meghámozzuk, felkockázzuk. Arra figyeljünk, hogy ne főzzük szét!
  2. A megtisztított répát felkockázzuk és a zöldborsóval enyhén cukros, sós vízben megfőzzük.
  3. Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk és felkockázzuk. Felhasználásig hideg citromos vízbe helyezzük. Az uborkát szintén felkockázzuk.
  4. Amíg a zöldségek főnek, bekeverjük a majonézt; a tojássárgájához lassan adagolva hozzákeverjük az olajat, így lassan sűrű, majonéz állagot kell kapnunk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk még a mustárt, a tejfölt és a citromlevet, majd hűtőbe tesszük.
  5. A mártásba keverjük az előkészített zöldségeket, legutoljára a krumplit. Figyeljünk arra, hogy ne törjük össze őket! Fogyasztás előtt legalább 1 órára tegyük hűtőbe a franciasalátát. Aprított petrezselyemmel díszítjük.

CÉZÁR SALÁTA >>> 

RÓMAI SALÁTA DIÓVAL >>> 

CUKKÍNIS-TOJÁSOS SALÁTA >>> 

Megjegyzés

Fontos, hogy mindennek hűtőhidegnek kell lennie, amikor összeállítjuk a salátát! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss