hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Franciasaláta házi majonézzel

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A salátához:
  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg sárgarépa
  • 25 dkg zöldborsó
  • cukor
  • 30-35 dkg alma
  • 1/2 db citrom facsart leve
  • 25 dkg csemege uborka
  • A házi majonézhez:
  • 5 db tojássárgája (friss)
  • 4 dl étolaj
  • őrölt fekete bors
  • 3 ek mustár
  • 3-4 ek tejföl (20%)
  • 1/2 db citrom facsart leve
  • friss petrezselyem
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A franciasaláta elkészítéséhez a burgonyát héjastól megfőzzük, meghámozzuk, felkockázzuk. Arra figyeljünk, hogy ne főzzük szét!
  2. A megtisztított sárgarépát felkockázzuk és a zöldborsóval enyhén cukros, sós vízben megfőzzük. Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk és felkockázzuk. Felhasználásig hideg citromos vízbe helyezzük. Az uborkát szintén felkockázzuk.
  3. Amíg a zöldségek főnek, bekeverjük a házi majonézt. Ehhez a tojássárgákat tálba ütjük, majd lassan adagolva, hozzákeverjük az olajat. Ha jól keverjük, szépen lassan sűrű, majonéz állagot kell kapnunk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt és a citromlevet, majd hűtőbe tesszük.
  4. A lehűtött majonézes mártásba keverjük az előkészített és már lehűlt zöldségeket, legutoljára a krumplit.
  5. Figyeljünk arra, hogy ne törjük össze őket! Fogyasztás előtt legalább 1 órára hűtőbe tesszük a franciasalátát. Aprított petrezselyemmel díszítjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a franciasasláta házi majonézzel:


Megjegyzés

Fontos, hogy mindennek hűtőhidegnek kell lennie, amikor összeállítjuk a salátát! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss