A tojást megfőzzük, lehűtjük, majd megtiszítjuk. Az avokádót félbevágjuk, kiszedjük a magját, és kikaparjuk a húsát. A hagymákat megtiszítjuk és feldaraboljuk.
Az avokádót, a főtt tojást, a vörös- és fokhagymát késes aprítóba tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk és megcsepegtetjük egy kevés citromlével. Egyneművé mixeljük, és ha túl sűrű, egy kevés tejföllel lazítjuk. Pirítóssal vagy tortilla csipsszel tálaljuk.
Izraeli anyósomtól tanultam. Kóser konyhát vezetők is fogyaszthatják. Olajos tonhalat, szardíniát és cottage sajtot szoktunk mellé fogyasztani. Egyik kedvencem, mert ha jó érett avokádót használunk, a tojással együtt selymes, bársonyos állagú krémet kapunk. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!