Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Carbonara spagetti

MME MME
16 3.5/5
40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A spagettit a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A főzőlevet félretesszük.
  2. A tojásokat felverjük, majd reszelt sajttal elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. A bacont csíkokra vágjuk, majd forró serpenyőben megsütjük.
  4. A leszűrt tésztát hozzáadjuk, átforgatjuk, végül ráöntjük a tojásos-tejszínes-sajtos mártást és 1 dl főzővizet. Jól átforgatjuk, hogy összeálljon.

Nézd meg videón, hogyan készül a carbonara spagetti

 

Megjegyzés

A sóval vigyázni kell! Fontos figyelni, hogy sonkából vagy kolozsvári szalonnából készítjük-e az ételt, mivel a szalonna elég sós. Ez a recept Rómából való..... - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss