Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szaftos rakott káposzta

80 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, felkockázzuk, a fokhagymát szintén pucoljuk, majd apróra vágjuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk közepes lángon, beletesszük a vöröshagymát, sózzuk, majd ha kicsit üveges, hozzáadjuk a fokhagymát.
  2. 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, ezután fűszerezzük őrölt köménnyel, majoránnával és pirospaprikával, és nagyjából 15-20 percig alacsonyabb fokozaton tovább pirítjuk. Ha elkészült, hagyjuk langyosra hűlni.
  3. Egy keverőtálba rakjuk a rizst, hozzáadjuk a darált húsos alapot, tejfölt kanalazunk rá, hozzáadunk egy egész tojást, és jó alaposan összekeverjük.
  4. Előkészítjük a káposztát. Kóstoljuk meg, ha nagyon savanyú, hideg vízzel öblítsük át 1-2 alkalommal, majd szűrjük le. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  5. Előveszünk egy magasabb falú tepsit, az aljára halmozzuk a káposzta felét, ezután egy keverőtálba tesszük a tejfölt, hozzányomunk 1 gerezd fokhagymát, sózzuk, alaposan összekeverjük, és az ízes tejföl egy részével lekenjük a káposztát.
  6. Ezután ráhalmozzuk a darált húsos alapot, majd ismét tejföllel kenjük meg. Erre tesszük a felkarikázott kolbászt, majd a káposzta másik felét, amit lekenünk az utolsó réteg tejföllel. Végül a tetejére vékonyan felszeletelt szalonnát rakunk, az egészet letakarjuk alufóliával, és az előmelegített sütőbe rakjuk 40 percre. Fólia nélkül pirosra sütjük 15-20 perc alatt.

Nézd meg videón, hogyan készül a szaftos rakott káposzta:

Ezek is érdekelhetnek