Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolozsvári rakott káposzta

90 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát átmossuk, hogy ne legyen túl savanyú, majd egy nagyobb lábosban 20 percig pároljuk a borsikafűvel fűszerezve.
  2. Eközben egy másik edényben zsírt hevítünk és rádobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát végül a darálthúst és a felszeletelt kolbászt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a pirospaprikát és fedő alatt kb. 20 pecig pároljuk.
  3. A rizst a szokásos módon megfőzzük.  
  4. Egy tűzálló tálban rétegezzük a káposztát, a rizst, a húst majd így tovább, míg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejét mergkenjük a tejföllel.
  5. 200 fokos előmelegített sütőben, 20 percig letakarva, majd 20 percig fedő nélkül sütjük. A tálaláskor a tetejére ízlés szerint kerülhet szalonna, kolbász, vagy akár bazsalikom.

KEMENCÉBEN SÜTÖTT RAKOTT KÁPOSZTA>>> 

RÁNTOTT KELKÁPOSZTA SONKÁVAL TÖLTVE>>> 

TÖLTÖTT KÁPOSZTA CSERÉPEDÉNYBEN>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss