Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császármorzsa (smarni)

MME MME
13 4/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Egy habverővel belekeverjük a tejet, a sót és a tojássárgáját. A tojásfehérjét félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, amíg kemény nem lesz. A habot ezután óvatosan a masszába forgatjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben vajat vagy margarint hevítünk, és beleöntjük a tésztát. Addig sütjük, míg az alja megpirul. Ekkor megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük, majd villával nagyobb darabokra szakítjuk, és forrón tálaljuk porcukorral és lekvárral.

    CSÁSZÁRMORZSA VARIÁCIÓK- 25 GYORS RECEPT >>> 

    CSÁSZÁRMORZSA GRÍZZEL >>> 

    NUTELLÁS CSÁSZÁRMORZSA MÁLNASZÓSSZAL >>> 

Megjegyzés

Lehet bele tenni mazsolát is, tálalhatjuk lekvárral, vaníliasodóval, friss gyümölccsel is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss