hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal

MME MME
75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A paprikás krumplihoz a hagymát apróra vágjuk, a lecsókolbászt felkarikázzuk, a krumplit pedig megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Ne túl kicsire, nehogy hamar szétfőjön.
  2. Miután egy közepes lábasban felforrósítottuk az olajat, beledobjuk az apróra vágott hagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután a fazekat lehúzzuk a tűzről annyi időre, míg hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát és el nem keverjük.
  3. A krumplit és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és az őrölt köménnyel is fűszerezzük. Ezután annyi meleg vizet öntünk az lábasunkba, hogy éppen, vagy ne lepje el teljesen a krumplit. Közepes lángon, fedő alatt főzzük.
  4. Amikor a burgonya már majdnem megpuhult, beledobjuk a paprikás krumplinkba a lecsókolbászt is és készre főzzük.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KLASSZIKUS PAPRIKÁS KRUMPLI!

 

 

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss