Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás krumpli kolbászmorzsával

45 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk és hasábokra vágjuk.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát felhevített olívaolajon megpároljuk. A kolbászt hosszában félbevágjuk, aztán mindkét felét még három részre, majd a sülő hagyma mellé tesszük a lábasba. Egy perc sütés után az apró kockára vágott kápia paprikát és a zúzott, vagy szeletelt fokhagymát is mellé dobjuk és együtt pirítunk mindent. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel és fűszerköménnyel ízesítjük. 
  3. Lehúzzuk a tűzről, a kolbászokat kivesszük, majd beleszórjuk a fűszerpaprikát, amit jól elkeverünk benne. Hozzáaadjuk a hasábokra vágott burgonyát, az apróra vágott paradicsomot és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, makd megsózzuk. Aki szereti a csípőset, vághat bele hegyes erős paprikát, vagy csilit.
  4. A kolbászokból egy aprítógéppel morzsát készítünk és egy felforrósított serpenyőben óvatosan megpirítjuk. Tálba szedjük, konyhai papírtörlővel a zsírját leitatjuk és félretesszük tálalásig.
  5. A császárszalonnát feldaraboljuk és egy serpenyőben mepirítjuk. Tálalásig félretesszük.
  6. A kész paprikás krumpliból kiveszünk pár szem megfőtt krumplit, kis szafttal felöntjük és villával összetörjük. Keverünk bele egy kanál tejfölt és friss petrezselymet szórunk bele.Az elkészített masszát belekeverjük a krumpliba.
  7. Tálaláskor a paprikás krumplit tányérba szedjük, kolbászmorzsát és pirított császárszalonnát szórunk rá. Kis kanál tejföllel és petrezselyemmel díszítjük.

Így készítheted el a paprikás krumplit! >>>

CUKKINIS LECSÓ KECSKESAJTTAL Németh Ádámtól >>>

MÉG TÖBB RECEPT NÉMETH ÁDÁMTÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek