hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás krumpli roppanós virslivel

MME MME
65 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat miután megpucoltuk, megmossuk, aztán felkockázzuk, vagy felkarikázzuk. Az apróra vágott szalonnát kevés zsiradékon megpirítjuk, majd amikor már szép barna, a felaprított vöröshagymát is hozzáadjuk és megdinszteljük. 
  2. Ha ezzel elkészültünk, lehúzzuk a tűzről a fazekat és megszórjuk a pirospaprikával. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, majd a felkockázott krumplit és a paradicsomot is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, aztán annyi vizet öntünk rá, amennyi pont ellepi a fazék tartalmát. 
  3. Rendszeres kevergetés mellett puhára pároljuk a krumplit, aztán a vége felé a felkarikázott bécsi virslit is beletesszük. Nem muszáj karikára vágni a virslit, nagyobb darabokban is a paprikás krumplihoz adhatjuk. Friss kenyérrel és kovászos uborkával kínáljuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a paprikás krumpli roppanós virslivel >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss