Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás pogácsa

> 90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kovászt és a többi hozzávalót.Félkemény tésztává dolgozzuk ki, amit fél órát pihentetünk.
  2. A medvehagymát  megmossuk, jól lecsepegtetjük, vastag szárakat kivesszük, a többit vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a medvehagyma felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe, majd egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.
  3. Ezután ismét kinyújtjuk, és megszórjuk a maradék medvehagymával, és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
  4. Tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, majd még 10 perc pihentetés után, 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt kisütjük.

    HAJTOGATOTT MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA >>> 

    MEDVEHAGYMÁS-KACSAZSÍROS POGÁCSA >>> 

    A 7 LEGJOBB MEDVEHAGYMÁS POGÁCSARECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss