hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás pogácsa

120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymás pogácsa elkészítéséhez az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Félkemény tésztává dolgozzuk ki, amit fél órát pihentetünk.
  2. Közben a medvehagymát  megmossuk, jól lecsepegtetjük, a vastag szárakat kiválogatjuk, a többit vékony csíkokra vágjuk.
  3. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a medvehagyma felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe, majd egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük, kelesztjük.
  4. Ezután ismét kinyújtjuk a pogácsatésztát, és megszórjuk a maradék medvehagymával. Az előbbi módon ismét felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
  5. A medvehagymás pogácsákat tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, majd még 10 percet pihentetjük. Ezt követően 175 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük.

    MEDVEHAGYMÁS-KACSAZSÍROS POGÁCSA >>> 

    A 7 LEGJOBB MEDVEHAGYMÁS POGÁCSARECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss