hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás csiga

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Kitekerjük a konyhakész pizzatésztát. Félretesszük.
  2. Késes aprítóban pürésítünk 1 marék durvára vágott diót, 2 ek reszelt parmezánt, 1 csokor tisztított medvehagymát, 1 nagy csipet sót és 1 dl olívaolajat.
  3. A mascarponét habosra keverjük, hozzáforgatjuk a medvehagymás pestót, ha szükséges, sózzuk. A medvehagymás mascarponét az előkészített tésztalapra kenjük úgy, hogy a hosszabb oldalain a széleket szabadon hagyjuk.
  4. Feltekerjük a tésztát, majd 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt sütőtálcába helyezzük. Átkenjük mindet a felvert tojással, és megszórjuk egy kevés szezámmaggal. A csigákat 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készíre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek