Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás-túrós pogácsa

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát finomra aprítjuk, majd összekeverjük az átszitált és sóval alaposan elkevert liszttel. A kezünkkel hozzámorzsoljuk a túrót, majd hozzáreszeljük a hideg vajat. Alaposan összedolgozzuk a kezünkkel vagy robotgéppel, és minimum 1 órára (vagy 1 éjszakára) a hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A tetejét késsel berácsozzuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt sütőtálcára tesszük, majd megkenjük a felvert tojással.190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

    Még több medvehagymás finomság >>> 

    Tavaszi ételek >>> 

    Még több pogácsa >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss