Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges daragaluska-leves

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg leveszöldség vegyesen (sárgarépa, fehérrépa, darabka zeller és karalábé)
  • 25 dkg zöldborsó (télen fagyasztott)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1-2 húsleveskocka vagy ételízesítő
  • aprított zöldpetrezselyem
  • őrölt bors
  • A daragaluskához:
  • 1 tojás
  • búzadara (amennyit a tojás felvesz)

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket daraboljuk, a hagymákat finomra aprítjuk.

Felhevített zsiradékra dobjuk a zöldségeket a hagymákkal és a borsóval, magas hőfokon gyakori keveréssel pároljuk 5-6 percig. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, fűszerezzük, lassú forralással főzzük, kb. 20 percig.

Közben a daragaluskához villával jó habosra verjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, és annyi darát keverünk hozzá, hogy kb. kikevert tejföl sűrűségű legyen.

Néhány perc pihentetés után kanállal galuskákat szaggatunk a lassan fővő levesbe, és együtt főzzük még további kb. 10 percig, amíg a galuskák és a zöldségek is együtt megpuhulnak, végül beleszórjuk a petrezselymet.

Rövid pihentetés után tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek