hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Orjaleves gyömbéres daragaluskával

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók a leveshez:
  • 50 dkg húsos orjacsont
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 l víz
  • 2 cm gyömbér
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db karalábé
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • szemes bors
  • petrezselyem
  • Hozzávalók a daragaluskához:
  • 1 db tojás
  • 3 ek olaj
  • 6 ek búzadara
  • petrezselyem
  • 1 cm gyömbér
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A húsos csontot 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára pirítjuk 25 perc alatt.
  2. A csontokat feltesszük főni a vízben néhány szem borssal, az egész hagymákkal, a sóval, és a gyömbérrel. Ha felforrt, lassú tűzön gyöngyözve főzzük 1,5 órán keresztül.
  3. Mindeközben a répákat, a karalábét és a zellert is megpucoljuk, majd miután rusztikus darabokra vágtuk őket, a petrezselyemzölddel együtt a leveshez adjuk őket és még további fél órán keresztül főzzük.
  4. A daragaluskához a gyömbért lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk, majd egy csipet sóval minden hozzávalót összekeverünk egy tálban. Ezután fél órára a hűtőbe tesszük.
  5. Ha a leves elkészült, kb. fél litert kiveszünk a levéből, aztán felforraljuk. Amikor ezzel megvagyunk, egy kanál segítségével beleszaggatjuk a daramasszát és 15 perc alatt puhára főzzük.

Nézd meg videón is, hogyan készül az orjaleves gyömbéres daragaluskával:

Ezek is érdekelhetnek

Friss