Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsóleves májgaluskával

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A borsóleves elkészítéséhez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárga- és fehérrépát, a vöröshagymát és a karalábét. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, és egy evőkanállal félreteszünk belőle a gombócokhoz.
  2. Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát, amiből szintén félreteszünk egy evőkanállal a gombóchoz. Ehhez hozzáadjuk a répát, a karalábét, és ezzel együtt pirítjuk még 5 percig, majd beletesszük a borsót és a petrezselymet. A zöldségeket megszórjuk liszttel, átkeverjük, és felöntjük vízzel. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk bazsalikommal és kaukukkfűvel, és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.
  3. Közben elkészítjük a májgaluskát is. A májat lereszeljük, majd a tojással, a félretett megpirított hagymával, az áttört fokhagymával, a beáztatott és kinyomkodott zsemlével és annyi zsemlemorzsával összekeverjük, amennyivel összeáll. Petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából. (Ha túl lágy a massza, adunk még hozzá zsemlemorzsát.) Ezután legalább 20 percig pihentetjük.
  4. Amikor megfőttek a zöldségek, a leveshez adjuk a gombócokat, és további 10 percig főzzük. Eperlevéltészta illik hozzá. 

Megjegyzés

Levesajánlatom a hét bármely napjára. Gyors, finom leves. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss