Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsóleves daragaluskával

45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • kb. 1,7 liter leveshez:
  • 1 szál közepes sárgarépa
  • 1 szál közepes fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 ek liszt
  • pirospaprika
  • őrölt bors
  • aprított petrezselyem
  • cukor (ízlés szerint)
  • A grízgaluskához:
  • 1 db tojás
  • 3,5-4 evőkanál búzadara (függ a tojás nagyságától)
  • bors

Elkészítés

  1. A répát és a fehérrépát karikára vágjuk, a vöröshagymát apróra szeleteljük, majd a zöldborsóval együtt olajon megdinszteljük, kevés sóval megszórjuk. Kb 5 perc után megszórjuk a liszttel, kicsit átkevergetjük, meghintjük kevés pirospaprikával, és felengedjük kb. 1,5 liter vízzel.Sózzuk, borsozzuk.
  2. A galuskához a tojást villával habosra verjük, majd lágy mozdulatokkal belekeverjük a darát, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig pihentetjük. 
  3. Amikor a zöldség félig megpuhult, beleadagoljuk a levesbe a grízgaluskát, majd kb. 10 percig főzzük, hogy kellőképpen megdagadjanak a galuskák a levesben, és vele együtt a zöldfélék is megpuhuljanak.
  4. Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel, aki szereti, pici cukorral is ízesítheti.

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

MIT CSINÁLJUNK A BORSÓBÓL? 11 SZUPER RECEPT A FŐZELÉKTŐL A RIZOTTÓIG >>> 

EGYSZERŰ LEVESEK MÁSKÉPP: ÍME 10 IZGALMAS LEVESBE VALÓ! >>>

Megjegyzés

A galuska akkor lesz tökéletes állagú a levesben, ha nem nagyon sűrű a bekevert massza (de híg se), mert ameddig pihen, addig is duzzadnak a daraszemek.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss